Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πρόσληψη 186 εφοριακών από το ΥΠΟΙΚ

02/03/2013

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πρόσληψη 186 εφοριακών από το ΥΠΟΙΚ

1

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός του υπουργείου Οικονομικών που σύμφωνα με πληροφορίες θα αφορά 186 μόνιμους και όχι 200 που ήταν αρχικά.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και θα σταλεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για δημοσίευση.

Αυτά που πρέπει να γνωρίζετε είναι:

-Ο διαγωνισμός αφορά αποκλειστικά στην ειδικότητα ΠΕ Εφοριακών.
-Το νέο προσωπικό θα εργαστεί σε νεοσύστατο τμήμα του υπουργείου Οικονομικού στην Αθήνα.
-Οι προσλήψεις θα γίνουν σύμφωνα με το άρθρο 18 του Ν. 2190 δηλαδλη με σειρά προτεραότητας και όχι με γραπτό διαγωνισμό ή συνέντευξη.
-Οι αιτήσεις θα μπορούν να σταλούν στο ΑΣΕΠ και ηλεκτρονικά.

Οι θέσεις αφορούν σε  μόνιμους Εφορειακούς. Οι υποψήφιοι για τις θέσεις θα πρέπει να έχουν απαραίτητα πτυχίο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης οικονομικής κατεύθυνσης, ενώ θα ζητείται είτε μεταπτυχιακός τίτλος είτε εμπειρία τουλάχιστον δύο έτη σε αντίστοιχη θέση. Το νέο προσωπικό θα στελεχώσει κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών θεμάτων.

Ο μισθός των νέων υπαλλήλων θα είναι αρκετά χαμηλός, στα επίπεδα του εισαγωγικού μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Εκτιμάται ότι δεν θα ξεπερνά τα 700 ευρώ καθαρά.

Ακόμα οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η γραπτή δοκιμασία έχει απορριφθεί ως σχέδιο πρόσληψης για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος αφορά το μεγάλο κόστους που έχει μια γραπτή δοκιμασία και ο δεύτερος αφορά το χρόνο διεξαγωγής. Ενας γραπτός διαγωνισμός παίρνει πολύ χρόνο και το υπουργείο βιάζεται να στελεχώσει το νέο τμήμα. Ετσι, τα αρμόδια στελέχη του ΑΣΕΠ σε συνεργασία με το υπουργείο προσανατολίζονται στο μοντέλο προσλήψεων με τη διαδικασία των αιτήσεων με σειρά προτεραιότητας.

Το νέο τμήμα που θα στελεχωθεί θα έχει τη μορφή ενός ανεξάρτητου οργανισμού ή φορέα, θα διοικείται από μη πολιτικό πρόσωπο με θητεία συγκεκριμένης διάρκειας και θα αποτελείται από τουλάχιστον 2.000 έμπειρους ελεγκτές και χιλιάδες υπαλλήλους που θα ασχολούνται αποκλειστικά με τις διαδικασίες είσπραξης των φορολογικών εσόδων.

Από αυτούς, το 80% των θέσεων (δηλαδή 1.800 περίπου ελεγκτές) θα προέλθουν από εσωτερικές μετατάξεις υπαλλήλων του δημόσιου τομέα προς το υπουργείο Οικονομικών, που δεν έχουν καμία ελεγκτική εμπειρία στο παρελθόν. Οι υπόλοιποι θα προέλθουν από διαγωνισμό-εξπρές που θα διεξαγάγει το ΑΣΕΠ.

Στις αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η διενέργεια ελέγχου πόθεν έσχες, ο υπολογισμός ΦΠΑ στους φορολογούμενους που δεν υποβάλλουν φορολογικές δηλώσεις, ο έλεγχος μεγάλων επιχειρήσεων και ο έλεγχος εύπορων φορολογούμενων.

ΠΗΓΗ: E-DIMOSIO.GR

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ

Επίσης γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

Facebook «Θέσεις Δημοσίου«

cropped-banner1.jpg

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

Οι Μικρές Αγγελίες του Αγγελιοφόρου

 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: