Skip to content

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (Κ.Α.ΕΛ.Ε)

07/03/2013

Κατάρτιση Ανέργων Σε Βασικές Δεξιότητες Χρήσης ΤΠΕ Στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», Ενταγμένης Στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»

acquia_marina_logo

Το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου (ΚΑΕΛΕ), της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Κεντρική Δομή, πρόκειται να υλοποιήσει επιδοτούμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης , διάρκειας 100 ωρών, στα πλαίσια του υποέργου της πράξης «Κατάρτιση ανέργων σε Βασικές Δεξιότητες χρήσης ΤΠΕ στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου», ενταγμένης στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Το πρόγραμμα αφορά στην εκμάθηση χρήσης βασικών εννοιών ΤΠΕ και Παρουσιάσεων (όπου περιλαμβάνονται: Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα, Εφαρμογές στο Διαδίκτυο, Παρουσιάσεις) – ΤΥΠΟΣ 2.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης παρέχεται στους καταρτιζόμενους/ες η δυνατότητα πιστοποίησης των Βασικών Δεξιοτήτων χρήσης ΤΠΕ που αποκτήθηκαν. Η συμμετοχή στην διαδικασία πιστοποίησης είναι υποχρεωτική για όλους τους καταρτιζόμενους.
Άμεσα ωφελούμενοι των προγραμμάτων είναι:

 • Νέοι/ες
 • Γυναίκες
 • Μακροχρόνια άνεργοι/ες
 • Άτομα που προέρχονται από πληθυσμιακές ομάδες που αποκλείονται ή απειλούνται με αποκλεισμό από την αγορά εργασίας (Άτομα με αναπηρία, παλλινοστούντες, πρόσφυγες, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύματα trafficking, θύματα οικογενειακής βίας, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, ανήλικοι παραβάτες και πρώην χρήστες ουσιών, οροθετικούς, άστεγους, άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχιας και απειλούμενα από φτώχεια, άτομα με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες).

Σε κάθε περίπτωση, οι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι:

 • Εγγεγραμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, ανεξάρτητα αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας (ΙΕΚ) και τριτοβάθμιας (ΑΕΙ – ΤΕΙ) εκπαίδευσης ή
 • πτυχιούχοι ΤΕΙ, ΑΕΙ (οι οποίοι λόγω της εγγραφής τους σε επαγγελματικές ενώσεις – επιμελητήρια, π.χ. μηχανικοί, δεν έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ) με κριτήριο:
  α) το ετήσιο εισήδημα από επαγγελματική δραστηριότητα μέχρι του ύψους του αφορολόγητου ποσού με βάση το εκκαθαριστικό σημείωμα του προηγούμενου οικονομικού έτους
  β) τη μη υποβολή φορολογικής δήλωσης στο προηγούμενο οικονομικό έτος.
  Στη δεύτερη περίπτωση αυτή με δήλωση του νόμου 1599/86 βεβαιώνουν ότι είναι άνεργοι αναφέροντας και το χρονικό διάστημα ανεργίας στον κλάδο τους.

Οι άνεργοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 2,00 ευρώ μικτό ανά ώρα κατάρτισης.
Για τους καταρτιζόμενους που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού το εκπαιδευτικό επίδομα ανά ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των 3,00 ευρώ μικτά. Επιπλέον, σε περίπτωση που κάποιος καταρτιζόμενος δεν συμμετάσχει στις εξετάσεις πιστοποίησης, δεν δικαιούται εκπαιδευτικό επίδομα.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:

 • Βιογραφικό Σημείωμα.
 • Αντίγραφο τίτλου σπουδών.
 • Αντίγραφα τίτλων επιπλέον κατάρτισης (προαιρετικά).
 • Φωτοτυπία Ταυτότητας.
 • Φωτοτυπία Κάρτας Ανεργίας – Α.Φ.Μ. / Δ.Ο.Υ. – Α.Μ. ΙΚΑ – ΑΜΚΑ.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΚΑΕΛΕ, Μητροπόλεως 42, Αθήνα. Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.: 210 3259235.

ΠΗΓΗ: kaele.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Επίσης γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

Facebook «Θέσεις Δημοσίου«

cropped-banner1.jpg

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

Οι Μικρές Αγγελίες του Αγγελιοφόρου

 

Advertisements
No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: