Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέτρα επιδότησης για γεωργούς , βιοτεχνίες και για τουριστικές επιχειρήσεις εως 50%

12/03/2013

programa agrotikis anaptiksis

Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013

Μέτρα επιδότησης για γεωργούς , βιοτεχνίες και για τουριστικές επιχειρήσεις εως 50%

Ευκαιρίες για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων ή την επέκταση υπαρχουσών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές δίνονται σε αγρότες αλλά και μικρούς επιχειρηματίες που θέλουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό ή την παροχή υπηρεσιών εστίασης και ψυχαγωγίας. Συγκεκριμένα, πρόγραμμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013, χρηματοδοτεί κατά 50% δράσεις λειτουργίας τουριστικού καταλύματος, προϋπολογισμού μέχρι 600.000 ευρώ και λοιπές δράσεις προϋπολογισμού έως 300.000 ευρώ.

Αναλυτικά, θα επιδοτηθούν επενδύσεις που αφορούν την ίδρυση και την επέκταση μικρής δυναμικότητας τουριστικών υποδομών, επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την πρώτη μεταποίηση, χώρων εστίασης και αναψυχής, μονάδων οικοτεχνίας, χειροτεχνίας, παραγωγής ειδών παραδοσιακής τέχνης, βιοτεχνικών μονάδων και επιχειρήσεων παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών. Η υποβολή προτάσεων ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου ενώ η δημόσια δαπάνη που προκύπτει για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τα μέτρα που αφορούν τους γεωργούς είναι 950.000 ευρώ, για εκείνα που αφορούν τις βιοτεχνίες και την παροχή υπηρεσιών 2,5 εκ ευρώ και για τουριστικές επιχειρήσεις 5,5 εκ ευρώ.

Μετά τη διαδικασία της υποβολής των σχετικών προτάσεων θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος.
Ο μηχανισμός υποστήριξης του προγράμματος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης Α.Ε.-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ (ΑΝΕΘ), με Αντένες στους Νομούς της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας τις κατά τόπους Αναπτυξιακές Εταιρίες.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Επίσης γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

Facebook «Θέσεις Δημοσίου«

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις  ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

Οι Μικρές Αγγελίες του Αγγελιοφόρου

 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: