Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – 130 άνεργοι και νέοι επιστήμονες για επιδοτούμενα σεμινάρια στους τομείς Ανακύκλωσης (αιτήσεις έως 31/3)

12/03/2013

images

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ανέργους και νέους επιστήμονες για συμμετοχή σε δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης και πληροφόρησης καθώς και σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης στους τομείς της Ανακύκλωσης και των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
[11 Ιαν 2013]

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ/ΕΣ

 

Η Α.Σ. «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ», στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανακύκλωση – Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη», Δράση 7 «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 08 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 περιφέρειες σταδιακής εξόδου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013» του ΕΣΠΑ το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικούς πόρους.

ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ

90 άνεργους/ες, εγγεγραμμένους/ες στα Μητρώα ανεργίας του ΟΑΕΔ και 40 Νέους/ες  Επιστήμονες (Μηχανικούς Απόφοιτους Πολυτεχνικών Σχολών)  κατοίκους του Νομού Θεσσαλονίκης, οι οποίοι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής.

Στόχος της παρέμβασης είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων της Θεσσαλονίκης και η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης δέσμης ενεργειών για την ένταξη στην αγορά εργασίας 130 ανέργων και νέων επιστημόνων στους τομείς της Ανακύκλωσης και των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και η ανάδειξη αναπτυξιακών προοπτικών και στρατηγικών με βάση την ανταγωνιστικότητα, την παραγωγικότητα, την εξωστρέφεια και την τόνωση της απασχόλησης.

Οι ωφελούμενοι της Πράξης θα συμμετέχουν σε δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης και πληροφόρησης και σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης των προαναφερόμενων τομέων.

Η αναλυτική πρόσκληση με τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά συμμετοχής καθώς και το τυποποιημένο έντυπο της αίτησης συμμετοχής είναι διαθέσιμα:

  • Στο Κ.Ε.Κ. ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε.,  Χ. Πίψου 16, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη,τηλέφωνο: 2310 500900, fax: 2310 556681, email:platonkek@otenet.gr, Δευτέρα – Παρασκευή, Ώρες: 10:00 – 17:00. Αρμόδια πρόσωπα: Άννα Καραγεωργίου, Κική Κωνσταντινίδου.
  • Στην ιστοσελίδα  www.platonkek.gr  καθώς και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης

Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται στο Κ.Ε.Κ. ΠΛΑΤΩΝ Α.Ε.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ σε ισχύ, ενώ οι νέοι επιστήμονες θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος υποχρεωτικά από την 2 Ιανουαρίου 2011 και μετά και να έχουν ηλικία μέχρι 34 ετών, πλην των γυναικών νέων επιστημόνων, μητέρων ενός τουλάχιστον ανήλικου τέκνου και ανεξαρτήτως ειδικότητας που μπορούν να έχουν ηλικία μέχρι 42 ετών.

Ακόμη, όσοι έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, μέχρι τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας των 34 ετών, το όριο αυτό παρατείνεται αντίστοιχα κατά το χρονικό διάστημα που αφορά στις μεταπτυχιακές σπουδές. Επίσης, στο εκκαθαριστικό σημείωμα από την οικεία ΔΟΥ για το οικονομικό έτος της έναρξης δραστηριότητάς τους, το ατομικό εισόδημά των υποψηφίων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 12.000,00€, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν την Ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.

Σημειώστε  Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
από 15/01/2013 έως  31/03/2013

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Επίσης γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

Facebook «Θέσεις Δημοσίου«

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις  ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

Οι Μικρές Αγγελίες του Αγγελιοφόρου

 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: