Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προοπτική πρόσληψης 4.000 παλαιών διοριστέων του ΑΣΕΠ κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ

26/03/2013

Ανοίγει ο δρόμος για τις προσλήψεις των επιτυχόντων σε παλαιότερους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, κυρίως όσων διαθέτουν πτυχία πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Οπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, πρέπει να γίνει ανανέωση του προσωπικού στο Δημόσιο με την πρόσληψη προσοντούχων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς και περιμένουν χρόνια τον διορισμό τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 4.000 ΠΕ και ΤΕ έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ από το 2008 και δεν έχουν διοριστεί ακόμα λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων.

Προοπτική πρόσληψης 4.000 παλαιών διοριστέων του ΑΣΕΠ κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ

Για την ανανέωση του προσωπικού στο Δημόσιο και την πρόσληψη προσοντούχων υπαλλήλων έχουν αναφερθεί και τα στελέχη του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας στις τελευταίες συναντήσεις που είχαν τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και με συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Με την αναλογία 1:5

Στο σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η αξιοποίηση του κανόνα «μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις», με στόχο να απορροφηθούν οι διοριστέοι παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Παράλληλα με την αξιολόγηση του προσωπικού στο Δημόσιο αναμένεται να απομακρυνθούν χιλιάδες επίορκοι και ακατάλληλοι προς εργασία υπάλληλοι (κοπανατζήδες και κάτοχοι πλαστών δικαιολογητικών), στη θέση των οποίων θα προσληφθούν οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ πάντα υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί η αναλογία 1:5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πέρυσι αποχώρησαν από το Δημόσιο για συνταξιοδότηση περισσότεροι από 32.000 υπάλληλοι. Με βάση την αναλογία προλήψεων – αποχωρήσεων, το 2013 μπορούν να προσληφθούν περίπου 6.000 μόνιμοι υπάλληλοι, κυρίως σε τομείς του Δημοσίου που έχουν χαρακτηριστεί «υψηλής προτεραιότητας», όπως είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (υπ. Οικονομικών), η Yγεία και η Παιδεία.

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Επίσης γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

Facebook «Θέσεις Δημοσίου«

cropped-banner1.jpg

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

Οι Μικρές Αγγελίες του Αγγελιοφόρου

 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: