Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΩΡΕΑΝ Workshop «Αναζήτησης Εργασίας» από το ΟΠΑ και την EqualSociety

15/04/2013

Το Εργαστήριο Οργανωσιακής Συμπεριφοράς και Ηγεσίας (CROB-L) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός, EqualSociety – Κοινωνία Ίσων Ευκαιριών, ακολουθώντας τις ανάγκες της εποχής, διοργανώνουν από κοινού έναν πρότυπο κύκλο εργαστηρίων (workshops).

altΣτόχος της δράσης είναι ο προσανατολισμός και η ενημέρωση των συμμετεχόντων καθώς στο πλαίσιο των συναντήσεων θα παρουσιαστούν όλα τα επίκαιρα θέματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη τοποθέτηση του υποψηφίου στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας.

Θεματολογία & Πρόγραμμα

Το βιογραφικό, οι τρόποι αναζήτησης μιας θέσης απασχόλησης, η διαδικασία της συνέντευξης και οι τεχνικές δικτύωσης στην αγορά, είναι ορισμένες μόνο από τις θεματικές ενότητες που θα παρουσιαστούν. Στον δεδομένο κύκλο εργαστηρίων όμως αξίζει να υπογραμμιστεί πως ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί:

  • στην ανάπτυξη της ανθεκτικότητας, την ικανότητα δηλαδή αντιμετώπισης των εμποδίων που επιφέρει η διαδικασία αναζήτησης εργασίας
  • στην αναγνώριση και ανάπτυξη των δυνατών σημείων και ικανοτήτων του υποψηφίου και συγκεκριμένα των δεξιοτήτων που ζητούν οι εργοδότες
  • στην εστίαση σε θετικά ερεθίσματα / σκέψεις αντιστρέφοντας τα αρνητικά μοτίβα σκέψης που συχνά μας περιορίζουν

Αναλυτικά και προς ενημέρωση του συνόλου των ενδιαφερομένων το πρόγραμμα των σεμιναρίων παρουσιάζεται ως εξής:

  • Τετάρτη (3 ώρες): Γενικές συμβουλές κατά την αναζήτηση εργασίας, τεχνικές, στοχοθέτηση, σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, κοινωνική δικτύωση.
  • Παρασκευή (3 ώρες): Αναγνώριση δεξιοτήτων και εμποδίων αναζήτησης εργασίας, επιτυχία στη συνέντευξη, αντιστροφή περιοριστικών μοτίβων σκέψης.

Τα workshops συνιστούν μέρος έρευνας που διεξάγεται από το Εργαστήριο Οργανωσιακής Συμπεριφοράς & Ηγεσίας. Προϋπόθεση για παρακολούθηση και συμμετοχή στην έρευνα του Εργαστηρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι να αναζητούν ενεργά εργασία τους τελευταίους τρεις μήνες τουλάχιστον.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά η παρακολούθηση και των δύο (2) workshops είναι υποχρεωτική. Βεβαίωση παρακολούθησης θα δοθεί σε όσους παραβρεθούν και στα δύο workshops.

Καθότι οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Εφόσον έχετε επιβεβαιώσει τη θέση σας και δεν μπορείτε να παρευρεθείτε και τις δυο ημέρες, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, προκειμένου να παραχωρήσουμε τη θέση σας σε κάποιο άτομο από τη λίστα αναμονής.

Τα workshops θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΚ/ΟΠΑ), διεύθυνση: Κεφαλληνίας 46, Αθήνα 11251, μεσημεριανές ώρες.

Για να δηλώσετε συμμετοχή επισκεφτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο εδώ.

ΠΗΓΗ: http://www.epixeiro.gr

Πώς να βρείτε εύκολα και γρήγορα εργασία μέσα από το Ίντερνετ και τα Social Media; ΔΕΙΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Επίσης γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

Facebook «Θέσεις Δημοσίου«

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις  ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

Οι Μικρές Αγγελίες του Αγγελιοφόρου

 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: