Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση χρηματόδοτηση σε επιχειρήσεις

30/04/2013

epixeirimatiki-epanekinisi

Πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση χρηματόδοτηση σε επιχειρήσεις

Το πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση , το οποίο προσφέρει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κεφάλαιο κίνησης και επενδυτικά δάνεια με επιδοτούμενο επιτόκιο 50%, ξεκίνησε σήμερα. Συγκεκριμένα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούν να λάβουν δάνειο για κεφάλαιο κίνησης 4ετούς διάρκειας έως 300.000 ευρώ και δάνειο για επενδύσεις 5ετούς – 10ετούς διάρκειας έως 800.000 ευρώ με επιτόκιο 4,5%.

Το νέο Ταμείο, έχει κεφάλαια 550 εκατ. ευρώ τα οποία προέρχονται από τη συνεπένδυση μεταξύ ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) και τραπεζών (σε λόγο 1:1). Δηλαδή 275 εκατ. ευρώ από τη συμμετοχή του ΕΤΕΑΝ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και εθνικών πόρων και άλλα 275 εκατ. ευρώ από τις 14 τράπεζες που θα συμμετάσχουν.

Όπως ανέφερε, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης «από σήμερα μπορούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, είτε υπάρχουσες είτε νέες επιχειρήσεις, να απευθυνθούν σε 14 τράπεζες, προκειμένου να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση που είναι το πιο φιλικό πρόγραμμα που υπάρχει για τις μικρομεσαίες». Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση θα πρέπει να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ, θα μπορούν να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν υπαχθεί και σε άλλα προγράμματα αλλά και τον επενδυτικό νόμο.

Οι διαδικασίες χρηματοδότησης απο το πρόγραμμα Επιχειρηματική Επανεκκίνηση προβλέπονται απλοποιημένες, ώστε να μπορούν να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για να διασφαλιστεί η διαδικασία που θα εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα για τους ενδιαφερόμενους.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι προωθούνται από το ΕΤΕΑΝ και άλλα προγράμματα όπως αυτό για τον θεματικό τουρισμό, την εξωστρέφεια, η οποία χρηματοδοτεί κεφάλαια κίνησης για επιχειρηματικά σχέδια αλλά και το Ταμείο Εγγυοδοσίας.

ΠΗΓΗ: http://www.dikaiologitika.gr

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

THESEIS_DIMOSIOU

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

 facebook_b1_300x

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: