Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: 27 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό προγραμματίζονται

21/05/2013

business team

27 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό

27 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό ΔΕ ημερησίων φυλάκων και 2 ΔΕ Νυχτοφυλάκων στους Νομούς  Λάρισας ,Καρδίτσας και Τρικάλων . Η διάρκεια της σύμβασης ,που προβλέπεται να αρχίσει εντός του Ιουνίου 2013 ,θα λήγει στις 31/12/2013.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:

Στο Νομό Λάρισας: 4 ημερήσιοι φύλακες, 2 νυχτοφύλακες,

Στο Νομό Τρικάλων: 7 ημερήσιοι φύλακες

Στο Νομό Καρδίτσας: 18 ημερήσιοι φύλακες

Το Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό απευθύνεται σε ανέργους έως 35 ετών, εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ, ενώ η επιλογή τους θα γίνει με αντικειμενικό σύστημα  μοριοδότησης, που συνυπολογίζει το εισόδημα των υποψηφίων και ελέγχεται εξ ολοκλήρου από το ΑΣΕΠ. Τα απαιτούμενα προσόντα είναι περιληπτικά: α) πτυχίο ή δίπλωμα Στελέχους Υπηρεσιών Ασφαλείας ή Φύλακα Μουσείων ή β) Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχετική εμπειρία 5 μηνών ή γ) Απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άδεια εργασίας προσωπικού ασφαλείας. Η μέτρια γνώση ξένης γλώσσας είναι υποχρεωτική για τους Ημερήσιους Φύλακες .
Μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια του Δικτύου «Περραιβία» για τη μείωση της ανεργίας ,ιδιαίτερα των νέων, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία του Δικτύου με το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού ,μέσα από το καινούριο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας που αφορά στον πολιτισμό, απασχολώντας πανελλαδικά περί τους 1.650 ανέργους.

Το “Δίκτυο Περραιβία” ,με έδρα την Ελασσόνα ,είναι από τις πρώτες μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιλέχτηκαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα αυτό και απασχολεί ήδη 87 νέους με 7μηνες συμβάσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία των Νομών Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας με Συμπράττοντες Φορείς τις Εφορείες Αρχαιοτήτων ΙΕ’ ΕΠΚΑ, 7η ΕΒΑ, ΛΔ’ ΕΠΚΑ και 19η ΕΒΑ . Τον συντονισμό του προγράμματος έχει αναλάβει η Ειδική Υπηρεσία Πολιτισμού και Τουρισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η  10ήμερη περίοδος υποβολής των αιτήσεων ξεκινά εντός των ημερών και θα κοινοποιηθεί με νεώτερη ανακοίνωση . Οι  φύλακες θα απασχοληθούν σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία αρμοδιότητας των Εφορειών Αρχαιοτήτων, με αντικείμενο εργασίας τη φύλαξη των χώρων και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια επισκέψεων και εκδηλώσεων σε αυτούς.

Η προκήρυξη των θέσεων, μαζί με το έντυπο της αίτησης και αναλυτικές οδηγίες συμπλήρωσης της αίτησης, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του “Δικτύου Περραιβία” http://www.diktioelassonas.gr, στα γραφεία του δικαιούχου (Πληροφορίες κ. Μπόλη Μάγδα 24930-24222) , στα δημοτικά καταστήματα των δήμων, στους οποίους θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα, και τα γραφεία του ΟΑΕΔ, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι και να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Το αντικείμενο των εγκριθέντων πράξεων που  υλοποιεί το “Δίκτυο Περραιβία” είναι η “Φύλαξη, ανάδειξη και βελτίωση της προσβασιμότητας αρχαιολογικών και μουσειακών χώρων στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας”.

ΠΗΓΗ: www.dikaiologitika.gr

Click-Here-Blue

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

THESEIS_DIMOSIOU

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: