Μετάβαση στο περιεχόμενο

75.000 νέες θέσεις απασχόλησης ανέργων για το 2014 εξήγγειλε ο Γ. Βρούτσης

23/05/2013

591a72dd9e43406bfe41d6581bee9f9a_XL
Τη δημιουργία 75.000 επιδοτούμενων θέσεων απασχόλησης εξήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- Προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020». Οι θέσεις θα αρχίσουν να δημιουργούνται στο τέλος του έτους και θα αφορούν στην κοινωνική εργασία με συγχρηματοδοτηση από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στη βελτίωση της εικόνας στην αγορά εργασίας, η οποία -όπως είπε- προκύπτει τόσο από τα στοιχεία που λαμβάνει το ίδιο το υπουργείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» αλλά και από τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών απασχόλησης για το πρώτο τετράμηνο του 2013, είχαμε μια αύξηση του αριθμού των προσλήψεων κατά 25% και μείωση κατά 2% του αριθμού των απολύσεων και ένα θετικό ισοζύγιο μεταξύ των ετών 2012 και 2013 με 52.500 νέες θέσεις απασχόλησης», είπε και πρόσθεσε ότι το νέο Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) θα έχει προϋπολογισμό 20,6 δισ. ευρώ», είπε ο υπουργός Εργασίας.
Όπως σημείωσε «από αυτούς τους πόρους, το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στην Ελλάδα θα διαχειριστεί περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ κοινοτική συνδρομή και «το 20% από αυτούς τους πόρους θα διατεθεί για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, ενώ ένα επίσης μεγάλο μέρος θα στοχεύσει στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων».Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, «από την 1η Ιανουαρίου του 2014 θα εισαχθεί πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα».
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το επίδομα θα έχει κοινωνικό και προνοιακό χαρακτήρα και η πιλοτική του εφαρμογή θα ξεκινήσει από δυο νομούς της Βόρειας Ελλάδας.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος πρότεινε επίσης να ενεργοποιηθεί ρήτρα ευελιξίας, ώστε να μετακινηθούν σε ποσοστό 10% αναπορρόφητα ευρωπαϊκά κονδύλια από ταμείο σε ταμείο και να χρηματοδοτηθούν κοινωνικές δομές που λειτουργούν μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ert.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Επίσης γίνετε φίλοι μας στη σελίδα μας στο Facebook «Θέσεις Δημοσίου» για να είστε πάντα ενήμεροι για όλες τις νέες θέσεις δημοσίου αλλά και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τα εργασιακά

THESEIS_DIMOSIOU

Γίνετε φίλοι μας στο Facebook για να σας ενημερώνουμε για όλες τις  ευκαιρίες και προσφορές των Μικρών Αγγελιών και Κοινωνικών:

Οι Μικρές Αγγελίες του Αγγελιοφόρου

 

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: